Winkelen

De Texelse Dierenwinkel

Texelse honden, katten, knaagdieren, vogels en vissen komen niks tekort op het eiland bij De Texelse Dierenwinkel van Celina Groenendijk.

Met De Texelse Dierenwinkel – op een uitgelezen plek naast de Jumbo – biedt het net even een ander assortiment en leerplekken voor vmbo en mbo-scholieren.

En natuurlijk ging het niet over een nacht ijs, lacht Celina in de voormalige sportschool met 208 vierkante meters aan dieren- en aanverwante producten, de trimsalon van Eveline Huisman – je kunt er ook zelf je hond wassen – en een ruimte voor workshops en lezingen over dierenverzorging en gedrag. Met een mbo-diploma Dierenmanagement op zak en meters aan ervaring durfde Celina die sprong in het diepe wel aan.

,,Een half jaar voor het openen van de winkel was ik een webwinkel gestart in dierenproducten. Dus kon ik zo ook research naar de behoefte van de Texelse consument doen. Er lag nog een markt open voor betaalbaar speciaalvoer, producten voor knaagdieren, vogels en vissen. Ik maakte een ondernemersplan van zestig pagina’s voor de bank. Deze kans móest ik pakken.”